Святкове прибирання

Святкове прибирання

Передсвяткові клопоти – це не лише розгрібання старих справ та готування смаколиків. Передусім – це також прибирання оселі. Адже у брудному домі навіть найсмачніша в світі їжа здаватиметься зовсім не такою. Але буває ж і так, що як не старайся, але попри купу термінових справ навести лад у хаті ніяк не встигаєш. Що робити в такому випадку?

У цій статті хочемо дати вам кілька порад, як швидко та ефективно прибрати дім, якщо ви чекаєте гостей, та й не лише…

  1. Приберіться в першу чергу в коридорі. Це вхідна зона, на яку усі звертають увагу. Протріть пилюку на поверхнях та познімайте павутиння в кутках, помийте підлогу.
  2. Загляньте у ванну кімнату. Адже перше, куди підуть гості, це до вмивальника. Тому помийте раковину та ванну, а також дзеркало і підлогу.
  3. Зазвичай усі святкові застілля відбуваються в холі. Тому продовжити прибирання слід саме тут. Протріть пилюку на всіх поверхнях, зніміть павутиння, якщо воно є по кутках, протріть вологою ганчіркою підвіконня, відполіруйте фасади меблів, пропилососьте килими та помийте підлогу. Ну і, звісно, прикрасьте ялинку.
  4. Туалет. Це наступна зона вашого будинку, куди подадуться гості. Тому помийте та продезінфікуйте унітаз і підлогу. Це додасть чистоти та свіжості санвузлу.

На цьому етапі можна закінчити прибирання, якщо у вас обмаль часу. Однак ми рекомендуємо зробити до нового року ще один ритуал, пов’язаний із клінінгом. Це прибрати непотріб. Погодьтеся, що він є у будинку кожного з нас. Тому передноворічний період – дуже вдалий для того, щоб винести на смітник усе зайве. Це й старі коробки від побутової техніки, одяг та взуття, яке ви вже не носите, надбитий посуд (а такий є чи не в кожному домі), зламані дитячі іграшки, тощо. Викинувши зайве, кажуть, ви впускаєте у свій дім та своє життя щось нове. Тому цей період перед новим роком дуже символічний саме для такого заняття як розгрібання мотлоху.
Також побутує думка, що кожна зона будинку, якщо вона захаращена – вносить негативну енергетику в певну сферу життя людини. Тому візьміть собі на замітку і це. Ось кілька цікавих думок:

  • Захаращене підвіконня – застій енергії;
  • Багато дрібного сміття в шухлядах і шафах – неприємності та відтік фінансів;
  • Старий одяг та взуття в хаті – знесилення, нестача життєвої енергії;
  • Пилюка та павутиння – хвороби;

Звісно, хтось може не вірити у ці припущення, однак, погодьтеся, що порядок і чистота в домі зайвими не бувають ніколи.

Але якщо ви зовсім не маєте часу на прибирання – можете завжди обрати клінінгову компанію. Спеціалісти наведуть лад у вашому будинку за лічені години. А ви збережете час та сили на святкування.